Algemeen

Om van de 32ste Hart van Brabantloop ook dit jaar weer een geweldige dag te maken, hebben we de hulp hard nodig van vele vrijwilligers. Deze medewerkers zijn heel belangrijk, want zonder hen kan de Hart van Brabantloop niet plaatsvinden!

Tijdens het weekend van 26 september 2015 zijn er zo’n 150 medewerkers in de weer om alles in goede banen leiden. Natuurlijk wordt er voor onze medewerkers goed gezorgd; iedereen krijgt een lunch en avondeten aangeboden. Bovendien krijgen alle medewerkers een Hart van Brabantloop t-shirt en muntjes voor het feest ’s avonds. We kunnen jullie hulp graag gebruiken van ongeveer 06.00 - 18.00 uur, maar als je niet de gehele dag beschikbaar bent en toch graag wilt helpen horen wij dat ook graag!

Vrijwilliger vacatures

Wil je meehelpen als vrijwilliger bij de Hart van Brabantloop? Vul dan snel het inschrijfformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op! Er zijn diverse functies binnen de Hart van Brabantloop. Kijk hieronder welke jou het meest aanspreekt!

Motorrijder Bijrijder op de motor
Wisselpuntploegmedewerker Wisselpuntploegleider
Moonenbogen bus Catering bus
Chauffeur Bezemfietser
Beveiligingsfietser Bezembus
Nachtwakers Reservebus
Dagwakers Centrale post
Barmedewerkers  

Motorrijder

Als motorrijder heb je een cruciale functie. Sommige wegen worden onbereikbaar doordat de Hart van Brabantloop hier gebruik van maakt. De motorrijders zorgen ervoor dat het verkeer er veilig omheen wordt geleid.

  Bijrijder motor

Motorrijders kunnen niet alleen de weg op goede manier afzetten en begeleiden. De bijrijders helpen hieraan mee. Mooi meegenomen is dat je de kans krijgt op een mooi stukje Brabant te zien achterop de motor!

Wisselpuntploegmedewerker

Als wisselpuntploegmedewerker ben je onmisbaar voor een goed verloop van de dag! Er zijn tijdens de loop verschillende wisselpunten waar de loper van hesje moet wisselen met de volgende loper van zijn team. Hier wordt ook de tijd geregistreerd van elke loper op die etappe. Als medewerker van een wisselpuntploeg zet je het wisselpunt op, zodat de tijdsregistratie en wisselen van hesje soepel kan verlopen. Je zal op ongeveer 3 wisselpunten staan tijdens deze dag.

Wisselpuntploegleider

Voor veel wisselpuntploegmedewerkers is het de eerste keer dat zij een wisselpunt opzetten. Als leider heb jij de eer om ze naar de goede plek te begeleiden en uit te leggen hoe het in elkaar gezet moet worden.

Moonenbogen-bus

Wat is een race zonder duidelijk aangegeven start of finish?! Als lid van team Moonenbogen zorg je ervoor dat dat de bogen goed worden neergezet bij de start, finish en elke herstart.

Catering bus

Tijdens de Hart van Brabantloop zijn 150 vrijwilligers aan het werk, waar jij er 1 van bent. Maar daarnaast zijn er dus andere mensen hard bezig. Jij mag ze verblijden met een kopje koffie, thee of soep. Hiervoor rijd je verschillende punten gedurende de race af om de vrijwilligers hiervan te voorzien.

Beveiligingsfietser

Beveiligingsfietser fietsen voor de loop uit met een team van 5 fietsers. Zij controleren of alle bordjes nog goed staan en of er geen rare dingen onderweg zijn. Zij komen op de plekken waar bijvoorbeeld een auto of motor niet kan komen. Het is een soort repetitie voordat de lopers komen.

Bezemfietser

De bezemfietser fietst juist achter de loop aan om daar eventueel bordjes mee te nemen en om de achterste lopers op te vangen.

Nachtwakers

Verschillende teams blijven slapen op de camping. Voor de veiligheid van iedereen blijf je als nachtwaker wakker op de camping voor noodgevallen.

Dagwakers

Wanneer de teams weg zijn om hun longen uit hun lijf te rennen, moet er iemand zijn die op hun spullen let. Dagwakers zijn hier verantwoordelijk voor, zodat de lopers met een veilig gevoel de camping kunnen verlaten.

 Chauffeurs

Er zijn veel verschillende auto’s gedurende dag. Zo heeft het mediateam een auto, de verslaggever en ook de wedstrijdleiding. Deze mensen zijn druk bezig met hun eigen taak. Vandaar dat je als chauffeur hard nodig bent op ze op de goede plek te krijgen.

Reservebus

De reservebus rijdt door de gehele race staat verschillende functies bij waar nodig. Ook moeten er bijvoorbeeld vergeten spullen worden nagebracht. Op deze manier kun je aan alles van de race een beetje meedoen.

Centrale post

Als centrale post ben je een spin in het web van alle communicatie tijdens de loop. Je blijft op het sportcentrum en onderhoud het contacten met alle belangrijke medewerkers. Je coördineert als het ware heel de loop door middel van portofoons en mobilofoons.

Bezembus

De bezembus rijdt achter de laatste loper aan en ruimte alle bordjes, rotzooi en andere achergebleven spullen op. Ook kan een gestrande loper worden opgevangen in deze bus.

Barmedewerkers

Na de loop moet er natuurlijk ook een feestje gebouwd worden! De barmedewerkers helpen Olaf van het Café het sportcentrum een handje om alles in goede banen te leiden. Zo moet bijvoorbeeld ook de zaal versierd worden en alle apparatuur op de goede plek komen.