Comité van Aanbeveling

De volgende personen bevelen de Hart van Brabantloop van harte aan en vertellen wat de Hart van Brabantloop zo aantrekkelijk maakt.

Philip Eijlander
Rector Magnificus Tilburg University

De Hart van Brabantloop is een uniek evenement. Wat is er mooier dan lekker te rennen door het fraaie Brabantse land? Ik kan het zeggen want ik ben een fervent loper en ik deed zelf al vaak mee aan de Hart van Brabantloop. Mijn favoriete etappe is die van het hartje van Hilvarenbeek (“De Vrijthof”) naar Oostelbeers. Dat is ook de langste  (ongeveer 12 km). Er zijn uiteraard ook kortere etappes; voor elk wat wils! Ik heb veel respect voor de organisatie van dit evenement.
Logistiek is het een hele opgave met zoveel teams, lopers en een steeds wisselend parcours. Dat vraagt de inzet van veel vrijwilligers. Ik hoop zelf op 27 september 2014 weer aan de start te staan. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om dat ook te doen.

Max van Veen
Hoofd Sportcentrum Tlburg University

 "De Hart van Brabantloop is een van de grootste evenementen dat jaarlijks door de Tilburgse studenten wordt georganiseerd. Een hardloopevenement voor 1500 deelnemers organiseer je niet zonder genoeg kennis en kunde, wat betekent dat de organisatiecommissie elk jaar een grote uitdaging heeft. Met trots kan ik stellen dat de studenten dit elk jaar wel weer voor elkaar krijgen en zij zich via deze weg verder ontwikkelen buiten de collegebanken om. Het evenement staat als een huis: De Hart van Brabantloop heeft een uniek parcours met het mooiste wat de Tilburgse omgeving te bieden heeft en wordt geheel in stijl afgesloten met een schitterend feest. Als student is dit zeker een van de evenementen die je een keer meegemaakt wil hebben, zij het als deelnemer, organisator, vrijwilliger of toeschouwer. Een ding is zeker: het wordt weer genieten!"


Hans Kokke
Wethouder Sport van de gemeente Tilburg

De Hart van Brabantloop kent Tilburg sinds 1984. Ik vind het een waar evenement waarin sport en gezelligheid zo mooi gecombineerd wordt.

Het trekt wedstrijdlopers aan en veel recreanten die de deelnemers komen aanmoedigen. De route langs het afwisselende natuurschoon in de omgeving van Tilburg maakt de tocht zo mooi. En na afloop natuurlijk een fantastisch feest.

Sport vind ik belangrijk voor iedereen. Het is natuurlijk goed voor je gezondheid, maar ook fijn voor sociale contacten en het verbetert ons saamhorigheidsgevoel. Oud en jong leren veel in de sport: van winnen tot verliezen, samen dingen doen en vrijwilliger zijn.

De Hart van Brabantloop wordt ook dit jaar mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers. Ik wil hen hartelijk bedanken voor alle energie die zij in de organisatie hebben gestoken. Deze stille krachten zijn onmisbaar.

 

Het zal u duidelijk zijn, ik kijk uit naar weer een nieuwe editie van dit sportieve en gezellige evenement."

 

Wim Akkermans
Ultraloper

"De Hart van Brabantloop is een prachtige loop met een erg mooi parcours en de verzorging voor de lopers is altijd heel goed geregeld. Bovendien is het ontzettend leuk dat deze loop steeds weer door een andere groep studenten wordt georganiseerd. Dit geeft een bijzonder leuke dynamiek en een super sfeer op de dag zelf" aldus Wim. Wim heeft in 1996 de eerste keer meegedaan als ultraloper. Hij liep niet in een estafetteteam, maar de hele afstand in z'n eentje. "Dat is niet alleen een uitdaging in afstand (ruim 100 kilometer lopen), maar ook in tijd, omdat er gefinisht moet worden wanneer, of liever natuurlijk voordat het laatste estafetteteam finisht." De laatste keer heeft Wim in 2011 de hele afstand afgelegd; hij had deze erop zitten ruim voordat het laatste team de finish bereikte. Daarmee heeft hij de organisatie van Dream4Kids extra kunnen ondersteunen met het binnengehaalde sponsorgeld. Ook deed er dat jaar een team van zijn net opgestarte loopschool mee. Inmiddels is zijn loopschool zo erg gegroeid dat dit zijn volledige inzet vraagt en niet meer te combineren is met het trainen voor ultralopen. "Dat vind ik erg jammer natuurlijk, maar aan de andere kant ben ik trots op de loopschool die ik heb opgezet. Ik kan iedereen deelname aan de Hart van Brabantloop aanraden, omdat het een geweldig mooie loop is en er altijd een goed doel wordt gesteund. Ik wens iedereen heel veel plezier en succes!"

Appeltaart
Winnaar Hart van Brabantloop 2007 en 2013

"Na haar oprichting in 1998 en de Batavierenrace in 1999 bleek het estafettelopen zo gezellig te zijn dat “Appeltaart” op zoek ging naar een even prachtig evenement in de buurt. Één estafetteloop per jaar is toch wat weinig, dus gelukkig was daar de Hart van Brabantloop! In Tilburg, dus lekker dichtbij voor een team met lopers die vrijwel allemaal in Breda wonen en/of trainen. Na een zeer geslaagde eerste deelname heeft Appeltaart tot nu toe ieder jaar (minstens) één team afgevaardigd om deel te nemen aan deze fantastische loop. In 2003 schreef Appeltaart zelfs drie teams in, maar die stunt doen de captains zichzelf niet nog een keer aan. Andere hoogtepunten zijn altijd weer het zingen en aanmoedigen van onze lopers vanaf onze tandem (en dan met name bij de zware etappes vlak voor het wisselpunt bij Kampina), het 'omkopen' van de organisatie met onze goedkope appeltaarten en speaker Frans Heffels met een Appeltaarthoedje, het binnenkomen op de UvT (vroeger: op de Heuvel) en de spanning, wanneer er uitzicht is op een hoge klassering. Toch is er één moment wat nog extra kippenvel heeft veroorzaakt… Na jaren van deelname en stapsgewijs stijgen in het algemeen klassement is het in 2007 dan eindelijk gelukt om de HvB te winnen! Een overwinning waar we al jaren van baalden dat hij nog niet op onze erelijst stond. De HvB is in dat opzicht wel speciaal voor ons: we zien het toch een beetje als onze ‘thuiswedstrijd’.
De HvB staat ieder jaar weer garant voor een goede sfeer, een goede en gezellige organisatie en (zeker niet onbelangrijk) een fantastisch eindfeest (voorzover we ons dat dan kunnen herinneren).
Mocht je nog twijfelen over deelname schrijf je dan gewoon in, is het niet voor de sportieve prestatie, doe het dan om een stukje appeltaart met ons te eten. Wij zijn er zeker bij, we willen geen jaar missen!"

Armand van der Smissen
Sportambassadeur gemeente Tilburg/ Looptrainer Tilburg University

"De HvB-loop is een estafetteloop door Midden Brabant met start en finish in Tilburg. Het wordt georganiseerd door een commissie van FOSST.
In een gezellige, ontspannen en sportieve sfeer wordt teamgeest gekweekt, waarbij de loper wordt begeleid door een fietser van het eigen team.
Het zijn zeker niet alleen studenten die deelnemen. Ook verenigingen en niet alleen uit de atletiek en bedrijven nemen deel. Ex-studenten blijven soms jarenlang met studiegenoten een team op de been brengen als jaarlijkse "reünie."
Sport verbroedert en is gezond. Beiden kenmerken die mij aanspreken. Ik hoop u dan ook graag aan de start te zien."