• P1040108
  • hvbl TRH2413 Kopie
  • Hart van Brabantloop 2013 22 van 227 Kopie
  • Hart van Brabantloop 2013 58 van 227 Kopie
  • Hart van Brabantloop 2013 149 van 227 Kopie
  • Hart van Brabantloop 2013 214 van 227 Kopie

32e Hart van Brabantloop

Vacatures

Voor de 33e editie van de Hart van Brabantloop zijn wij al op zoek naar nieuwe bestuursleden! Ieder jaar wordt de Hart van Brabantloop georganiseerd door enthousiaste en energieke studenten. Wil jij hier dit jaar deel van uitmaken? Mail dan je motivatie en CV naar

Narrowcasting HVB

Hieronder vind je de functies waarop je kunt solliciteren:

Voorzitter 
Als voorzitter houd je het overzicht over het bestuur, ziet erop toe dat iedereen zijn/haar taken tijdig vervult en leid je de vergaderingen. Daarnaast heb je diverse afspraken met het Sportcentrum, Tilburg University en andere belangrijke doelgroepen van de Hart van Brabantloop.

Secretaris  
Jij bent de rechterhand van de voorzitter. Je gaat mee naar belangrijke afspraken, maakt hiervan een overzicht voor de commissie en notuleert bij alle vergaderingen. Ook heb je contact met deelnemers, houd je inschrijven bij en vraag je de vergunningen en andere belangrijke papieren die nodig zijn voor de wedstrijd aan.

Penningmeester
Alle financiën van de Hart van Brabantloop gaan via jou! In het begin maak je een voorstel voor de begroting en houdt gedurende de voorbereidingen de financiën bij. Daarnaast regel je extra financiën door subsidies aan te vragen bij diverse instellingen en gemeenten.

PR Entourage 
De Hart van Brabantloop moet natuurlijk gepromoot worden! Als PR entourage houd jij je hiermee bezig. De website moet bijgehouden worden en regelmatig geupdate worden met nieuws. Ook maak je de posters/flyers, promoot je de Hart van Brabantloop in de media door het versturen van persberichten en ben je verantwoordelijk voor het feest.

PR Sponsoren
Als PR Sponsoren regel je zoveel mogelijk extra financiën en materialen bij verschillende bedrijven, zoals eten en drinken tijdens de wedstrijd, vervoersmiddelen en teamprijzen. Op de dag zelf verzorg je al het sponsormateriaal om de sponsoren goed zichtbaar te laten zijn! Ben jij commercieel ingesteld en krijg jij veel gedaan? Dan zoeken we jou!

TC Medewerkers 
Naast het bestuur zijn er op de dag zelf nog zo'n 150 vrijwilligers actief die helpen met de organisatie van de Hart van Brabantloop. Die vrijwilligers regel jij, houdt contact met ze en informeert ze over hun taken op de dag zelf. Erg leuk om tijdens de dag eindelijk een gezicht bij alle namen te zien!

TC Route 
Jij gaat kijken hoe de route van de Hart van Brabantloop het beste vormgegeven kan worden. Hierbij houd je rekening met bijvoorbeel bouwwerkzaamheden in een gemeente. De TC Route controleert de auto-, fiets- en lopersroute, stelt eventuele wijzigingen vast en zorgt daarnaast voor alle schema's van de medewerkers. Ben jij zorgvuldig en houd je van fietsen? Dan is deze functie iets voor jou!

TC Materialen 
Van speldjes tot auto's en van koffiekannen tot startbogen. Tijdens de Hart van Brabantloop hebben alle medewerkers vele materialen nodig die op de dag zelf in de juiste auto en op de juiste plaats moeten zijn. Voorafgaand aan de loop controleer je alle materialen, zorg je samen met de PR Sponsoren voor aanvullend materiaal en update je alle materialenlijsten. Voor deze functie zoeken we een zorgvuldig en gestructueerd persoon die van aanpakken houdt!

 

 

Liever helpen als vrijwilliger?

Uiteraard kun je ook bijdrage aan de Hart van Brabantloop leveren door je als vrijwilliger op te geven. Je kunt je hieervoor aanmelden door het formulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op! Er zijn diverse functies binnen de Hart van Brabantloop. Kijk hieronder welke jou het meest aanspreekt!

Motorrijder Bijrijder op de motor
Wisselpuntploegmedewerker Mediateam
Cateringbus Reservebus
Chauffeur Bezemfietser
Beveiligingsfietser Bezembus
Nachtwakers Opruimploeg


Klik hier om naar het inschrijfformulier voor vrijwilligers te gaan.

 

Hart van Brabantloop verslag oud Parvicallers

Fritz Claassens (oud-trainer Parcival)

Beste atleten/atletes,

29 september 2012, het is weer zover. Van heinde en ver verzamelen zich weer de oud Parcivallers voor hun deelname aan de HvB. ’s Morgens vroeg is het al een drukte van belang en dan heb ik het over een tijd waarin een student vanuit de kroeg naar huis gaat en niet zich voorbereid op een lange loopdag. 

Gelukkig was er koffie in gebouw W zodat ik weer mens werd. Wat je het meest hoorde op deze morgen waren deze woorden: dat is lang geleden dat ik je gezien heb; waar staan onze fietsen; zijn de startnummers al opgehaald; wie gaat met auto A mee en waar staat de auto; heeft iemand zolang een paar handschoenen voor mij, ‘t is nog zo koud. Klokslag 07.30 uur gingen de dames van start voor de 1ste etappe. In een kleurrijk lint haasten zij zich naar het eerste wisselpunt. Omdat ondergetekende de hele route zou fietsen kon ik mooi zien hoe bij het Tweesteden Ziekenhuis er al flink aan getrokken werd door de snellere teams. De volgende etappe werd al meteen een test voor mij, en vele andere fietsers, om te zien hoe snel je een regenpak aan kunt trekken. Eenmaal gestoken in zo’n broeierig pak moest je maar weer zien om je loper in te halen. Net voor Loon op Zand begon de zon weer te schijnen en moesten wij ons weer zien te bevrijden van het inmiddels van binnen en buiten nat geworden regenkostuum. Vanuit hier werd het echt gezellig, de lopers deden hun uiterste best om concurrenten die voor hun liepen in te halen, fietsers wisselden de laatste nieuwtjes uit en sommige supporters die langs de weg stonden moedigden hun clubgenoten aan. Ik heb zelfs drie mensen een wave zien maken. Zo kwam de hele karavaan bij het Leijpark aan. Je had hier meer ruimte dan voorheen bij Vidar/Beekse Bergen. Onder het geweldige getrommel van een percussieband kon ik eindelijk eens praten met oud Parcivallers. Het had veel weg van een reünie. Maar dat gold voor veel mensen. Er zijn zo van die gelegenheden waar men elkaar weer eens spreekt o.a. HvB, Warandeloop, Snertcross en zo af en toe een wedstrijd in den lande. Op mijn leeftijd vergeet je wel eens de namen maar gezichten blijven je lang bij.

Met een lekker kopje koffie op bij de hockeyclub gingen we weer op tijd naar de start voor de volgende etappes. Via Biest-Houtakker naar Oostelbeers. Onderweg kregen we nog een laatste regenbui van die dag maar het was een flinke bui met veel wind. Omdat je als fietser ’s morgens had kunnen oefenen met het snel aandoen van regengoed kon je in no-time de loper weer inhalen. Er werd wel wat gemopperd op het weer, ik zeg maar, of je nu nat wordt van de regen of van het zweten, nat word je toch, niet dan? De dames mochten van Oostelbeers naar Oirschot lopen en dat viel nog niet mee. Grote plassen regenwater en veel modderpoelen zorgden voor een zwaar parcours. Maar het meest hadden de fietsers hier onder te lijden. Ik heb veel fietsers zien lopen tijdens deze barre tocht. Vanwege de kermis in Oirschot was de finish ergens aan de rand van de “stad “ gepland. Dit was een erg goed idee, alleen je moest verrekte ver lopen voor een zakje friet. De uitbater van deze Brabantse lekkernij zal dit ook geweten hebben. Ik vermoed dat bij de 30ste HvB hij zal smeken voor een finish in het centrum van Oirschot. Voor de start, die om 14.30 uur plaats vond, werden de fietsers-/sters een eind buiten Oirschot opgesteld. Daar wachten we geduldig op onze lopers. Dat wachten was niet tevergeefs, met een aardige temperatuur, een zonnetje op je toet en mooie wegen, gingen we met z’n alle het mooiste gedeelte van de HvB-loop tegemoet. Via de Kampina, Oisterwijk en Moergestel op weg naar de Korte Heuvel in Tilburg. Wat een drukte was het daar. Alle lopers kregen van de Tilburgse inwoners een warm onthaal. Ook hier was alles weer goed geregeld. Veel oud Parcivallers heb ik hier niet gezien. Veel van hen wonen niet meer in Tilburg maar de kroegen weten ze nog best te vinden.

En zo kwamen we aan bij de laatste etappe. Deze wordt gelopen door de dames en 10 minuten later worden de mannen losgelaten. Het is de bedoeling dat de mannen de vrouwen gaan inhalen maar dat lukt het maar weinigen. Ja, ja, de vrouwen staan hun mannetje, vergeet dat nooit.

Nadat de motorrijders, die de hele dag als verkeersleiders gewerkt hadden, uitbundig waren bedankt door de aanwezigen nabij de eindstreep, ging iedereen zijn of haar weg. Het was weer een fantastische dag geweest. Ik hoop weer veel lopers en oud Parcivallers te ontmoeten bij de Snertcross, (27 oktober). Tot dan en ik mag hopen dat het ook voor jullie een prettige dag is geweest.

Met vriendelijke groet, Fritz Claassens.    

Hart van Brabantloop 2012

Hart van Brabantloop 2012
 

Zaterdag 29 september, 4.15 , wanneer ieder normaal mens(hopelijk) nog in een diepe slaap is, gaan onze wekkers af. Dit terwijl we pas 2,5 uur in bed liggen omdat wij de vrijdag avond nog druk bezig waren met de laatste voorbereidingen voor de Hart van Brabantloop 2012. Even snel douchen, ontbijten en dan is het tijd om de dag te beginnen. Het is tijd om de slapers wekken, de vrijwilligers te ontvangen en om naar de universiteit te gaan om daar alles daar in orde te brengen voor de start.

Om 7.30 is het dan zo ver. De 29e editie van de Hart van Brabantloop gaat officieel van start. Na het startschot van Philip Eijlander, rector magnificus van de Universiteit van Tilburg, gaan de eerste vrouwelijke lopers van start. Deze vrouwen beginnen aan de eerste etappe van 4,9 kilometer. Het weer is erg wisselvallig, regen, zon, regen, zon. Voor veel lopers is deze regen wel prettig om een beetje af te koelen.

Na het Tweesteden ziekenhuis, Loon op Zand, Bosch en Duin, de Rustende Jager en Udenhout is het tijd voor de eerste herstart. Waar deze herstart normaal gesproken plaats vond bij Vidar is deze nu in het Leijpark. In het Leijpark hangt een gezellige sfeer. Je kunt hier een lekker soepje halen bij de soepbus, het zonnetje schijnt en op de achtergrond hoor je Gils Geweld spelen. Om 11.30 is het zo ver, de mannen gaan van start voor de 7e etappe. Een etappe van 9,2 kilometer lang richting Udenhout.

Rond 13.00 komen de eerste vrouwelijke lopers Oirschot binnen. Zij hebben net 6,1 km vanuit Oostelbeers gelopen. Het weer is wat zonniger geworden en op het grasveldje in Oirschot hangt een gemoedelijke sfeer. Het blaaskapel de Schuimkoppen zorgen voor de muzikale ondersteuning, lopers laten zich masseren door onze masseuse en de soepbus is weer aanwezig om soep uit te delen. Rond 14.15 gaan we richting de herstart, een paar straten verder in Oirschot, hier vind om14.30 het startschot plaats. Maarten Berkien, voorzitter van de Hart van Brabantloopcommissie 2012, lost hier het startschot. De mannen beginnen aan hun etappe van 9 kilometer naar Kampina.

De laatste tussenfinish ligt net als andere jaren op de Korte Heuvel. Al snel trekt deze tussenfinish veel publiek en kijken de terrasbezoekers nieuwsgierig naar wat komen gaat. Zonder problemen finishen de lopers een voor een.
De laatste twee herstarts vinden plaats op de Heuvel in Tilburg. Om 17.45 starten de vrouwen voor hun laatste 5,2 kilometer. Om 17.55 starten ook de mannen aan hun laatste kilometers. De slotloopster van Loopgroep Goirle weet als eerste de eindstreep te bereiken, op de voet gevolgd door de loopster van het goede doel, Stichting Kanjer Guusje. Bij de mannen weet de slotloper van Parcival de loper van Adviesburo Obrecht/Scorpio een aantal seconden voor te blijven. Als ook de laatste lopers gefinisht zijn is de laatste honderd meter parcours voor de motorrijders. Ze laten flink wat decibellen horen met hun motoren.

Na de finish is het tijd om naar het sportcentrum te gaan. Met een lekker biertje kunnen de lopers en vrijwilligers genieten van heerlijke pasta, salade en stokbrood van Sogno Catering. Terwijl er druk bezig is om de uitslag te berekenen is het ondertussen tijd voor de DJ om te gaan draaien. Het feest barst los en het bier vloeit in overvloed. Om 1.00, is het dan eindelijk zo ver, de prijsuitreiking. Waar sommige teams meededen om het meedoen was er voorin het veld een felle strijd om de eerste plek. De welverdiende winnaars van dit jaar zijn Uros Turbo Charged, gevolgd door Adviesburo Obrecht/Scorpio en Astrix de Gekste. Naast de winnaars van het eindklassement bleek Uros Turbo Charged ook het beste studententeam!

Om kwart voor 3 gaan de lichten aan en gaat de muziek uit, hiermee komt er een eind aan weer een prachtige editie van de Hart van Brabantloop. Gelukkig gaat onze wekker weer om 8.00 en kunnen we beginnen met opruimen. We kunnen terugkijken op een geslaagde en gezellige dag. Bij deze willen wij alle lopers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor weer een geweldige loop. Tot 28 september 2013 bij alweer de 30e editie van de Hart van Brabantloop!

Kijk voor de voorlopige einduitslag op de uitslagenpagina. Een deel van de foto’s staat al online op onze Facebook pagina en binnenkort zal hier ook de rest verschijnen, dus hou ons in de gaten!

Een link naar de foto’s: https://www.facebook.com/hartvanbrabantlooptilburg/photos_albums